Bigband

Onze bigbands

Bigband

Met zo’n indrukwekkende staat van dienst is het bijna ongelofelijk dat deze band louter uit amateurmuzikanten bestaat. Een paar jaar geleden nog begeleidden ze in Nederland Vera Lynn, de Britse zangeres die bij wijze van spreken met haar liedjes de Tweede Wereldoorlog won. Niet voor niets heeft ze de bijnaam “Sweetheart of the Forces”. Het is een testament aan het talent en de passie van deze muzikanten dat ze zo’n iconische artiest mochten begeleiden. Hun prestaties getuigen van een buitengewone toewijding aan hun muzikale ambities, en ze blijven keer op keer bewijzen dat ze niet alleen uitblinken in hun vak, maar ook een blijvende indruk achterlaten op het publiek.

Bigband

Deze Bigband is een ensemble van getalenteerde semiprofessionele muzikanten die een dynamisch scala aan muziekstijlen beheersen, maar zich toch het meest thuis voelen in de echte bigband jazz. Hun live optredens zijn doordrenkt met flair en precisie, of ze nu optreden met solisten en zangers of als pure instrumentale formatie. De band heeft internationaal haar naam gevestigd door in 2016, 2017 en 2021 maar liefst drie keer de eerste prijs te winnen op het Internationaal Big Band Concours in Hoofddorp. Met hun indrukwekkende prestaties en toewijding aan muzikale uitmuntendheid, is deze bigband een inspirerende kracht in de Nederlandse jazzwereld.

Bigband

Deze veelzijdige bigband uit Den Haag heeft een Kenton-vibe en treedt op in jazzclubs, theaters, op feesten, recepties en jazzfestivals.

Met precisie, kwaliteit en plezier, dat tijdens optredens van hen afstraalt, leidt de dirigent de band.

Wie de band hoort spelen, herkent direct de Kenton-vibe in hun geluid. Met een uitgebreide bezetting van vijf trompetten en veel laag koper, staan ze garant voor kracht. Ze spelen stevig maar beschaafd samen, zoals het goede Haagse gebruik betaamt, zodat alle secties in balans zijn en dienstbaar zijn aan de muziek. Zang is een onmiskenbaar onderdeel van de band. Al sinds jaar en dag spelen ze met de beste vocalisten.

Bigband

Deze bigband is een enthousiast ensemble dat zijn oorsprong vond in Zuid-Holland. De band bestaat uit amateurs die hun publiek op professioneel niveau het echte Bigband gevoel laten beleven, met een krachtige bezetting van 5 saxofoons, 5 trompetten, 4 trombones, een ritmesectie (drums, bas, piano) en de vaste zangeres.

De band heeft een veelzijdig geluid: wat ooit begon met traditionele swingmuziek uit de hoogtijdagen van de big bands, is nu uitgegroeid tot een breed repertoire met eigentijdse arrangementen. Veel daarvan zijn speciaal voor deze band geschreven door toonaangevende Nederlandse arrangeurs zoals Anton Burger en Gerrit Jan Binkhorst. Maar ook voor uitstapjes naar bijvoorbeeld tango, latin of popmuziek draait de groep zijn hand niet om.

Bigband

Deze bigband is een dynamische XL-band die een opwindende mix van funk, soul en klassieke bigbandmuziek speelt. Hun ensemble bestaat uit stralende blaasinstrumenten, krachtige trombones, zinderende saxofoons, een strakke ritmesectie en fluwelen vocale klanken. Met hun aanstekelijke energie en indrukwekkende geluid weten ze keer op keer een onvergetelijke muzikale ervaring te creëren voor hun publiek.

Bigband

Deze amateur bigband is een bruisende en gezellige band gevestigd in de regio Den Haag / Zoetermeer, en soms zelfs verder. Het doel is om samen met elkaar en voor het publiek bigband-arrangementen te spelen met ruimte voor improvisatie. Ze omarmen verschillende stijlen, waaronder swing, bebop, latin, blues, rock, en nog veel meer.

Heb je zin in bigbandmuziek? Een optreden van hun staat garant voor een muzikaal feest met swingende, gezellige en echte live muziek, gebracht door een groot maar betaalbaar orkest!

Meer informatie

Meteen boeken?