Shantykoren

Onze shantykoren

Shantykoor

Het groot viswijvenkoor is een uniek ensemble bestaande uit louter vrouwen. Onder de deskundige muzikale leiding van onze dirigent en met begeleiding van vier accordeonisten, vertolken wij sinds 2011 meerstemmige liederen uit ons hoofd. Met volle overgave brengen wij een repertoire van liederen en shanty’s over zeemansvrouwen, woelige baren, avontuur, weemoed en het leven met een lach en een traan. Dit alles wordt aangevuld met heerlijke meezingers die het publiek ongetwijfeld in beweging zullen brengen.

Shantykoor

Het huidige koor telt in totaal 38 leden, waaronder 8 vrouwen, en wordt geleid door een jonge, bekwame dirigent. Met een specifiek gekozen repertoire en muzikale ondersteuning van drie accordeonisten en een drummer, waaronder een wasbord, heeft het koor een eigen herkenbare sound ontwikkeld. Hierdoor is het koor een graag geziene gast op festivals en partijen.

Het koor streeft ernaar op deze weg verder te gaan, zodat velen kunnen genieten van hun optredens. Het koor beschikt over een eigen professionele geluidsinstallatie, die voornamelijk wordt gebruikt bij grotere evenementen. Bij kleinere optredens wordt meestal geen volledige installatie gebruikt, maar wordt het eenvoudig gehouden.

Het repertoire van het koor omvat ruim 120 zeemansliederen en shanty’s in het Nederlands, Duits, Engels, en zelfs enkele Spaanse en Groningse liederen. Daarnaast worden ook nummers van artiesten als Jannes, BZN en The Dubliners gezongen, waardoor het koor een gevarieerd en avondvullend programma kan verzorgen.

Shantykoor

Het Shantykoor werd opgericht op 1 januari 1995. Met een ensemble van meer dan 50 leden, oefent het koor wekelijks een breed repertoire, variërend van ruwe shanty’s tot melodieuze Ierse ballades. Naast optredens in en rond Rotterdam, is het koor ook buiten de provinciegrenzen gevraagd. Ze zijn bekend vanwege hun diverse programma’s die voor elk wat wils bieden.

Shantykoor

Vanaf Leiden, langs het Rijn-Schiekanaal, de sluisjes bij Leidschendam en de Vliet tot aan Delft is ons thuis gebied, met veel optredens in de verzorgingshuizen zelfs in de corona tijd zijn we blijven optreden.

Ook zijn wij van de partij op diverse shanty festivals in Nederland en we zijn de organisator van het festival “Shanty’s aan de Vliet”, met meerdere koren uit Nederland

We treden op met een professionele muziek versterking installatie snel opgesteld op de podia.

Shantykoor

Dit shantykoor is altijd op zoek naar vernieuwing in zijn uitvoeringen. In het verleden traden ze op in Walhalla met Rotterdamse Trudy, wat een groot succes was! Het shantykoor vervoert de leden per luxe touringcar en is in heel Nederland te boeken voor optredens in onder andere winkelcentra en verzorgingstehuizen.

Shantykoor

De schippers uit Ouderkerk aan den IJssel, vroeger bekend als “De IJsselmannen”, vervoerden eeuwenlang zand en grind door Nederland en West-Europa. In 2002 werd het Shantykoor “De IJsselmannen” opgericht als eerbetoon aan deze schippers. Het koor is bekend door optredens in binnen- en buitenland, waaronder Noorwegen, Tsjechië, Duitsland, België en voor Amerikaanse toeristen op cruiseboten. Hun shantyliederen brengen enthousiasme en worden zelfs op CD mee naar huis genomen.

Meer informatie

Meteen boeken?