Latin

Onze Latin ensembles

Latin duo

Betreed de zwoele wereld van Latijns-Amerika met ons gepassioneerde Latin Duo! Laat je meeslepen door de opzwepende ritmes van salsa en de betoverende klanken van de zuidelijke hemel. Met een getalenteerde vrouwelijke zangeres die je hart doet smelten met haar stem en een virtuoze gitarist die de snaren laat trillen, wordt elke noot een dansfeest. Of je nu een exotisch evenement organiseert of gewoon wat tropische warmte in je leven wilt brengen, ons duo staat klaar om de pan uit te laten swingen en je zintuigen te betoveren met de passie van Latijns-Amerika!

Cubaanse band

Cubaanse Estudiantina-muziek met het Estudiantina Ensemble! In de geest van de traditionele Estudiantina-groepen, die ooit werden gevormd door studenten, brengen wij een eerbetoon aan deze rijke muzikale erfenis. Geïnspireerd door de legendarische Estudiantina Invasora 1927 uit Santiago de Cuba, blijft ons ensemble trouw aan de authentieke klanken van Oriente de Cuba.

Onder leiding van Ricardo Bekema, een gepassioneerde kenner van de Trova-muziek, hebben we ons tot doel gesteld om deze unieke Cubaanse traditie te behouden. Met jaren van studie onder vooraanstaande docenten zoals Gabino Jardines Cisneros en Eva de la Caridad Griñan, brengen we de essentie van de Trova tot leven.

Laat je meevoeren op een muzikale reis vol ritme en emotie, waar het verleden en het heden samensmelten in harmonie. Ervaar de magie van Cubaanse Estudiantina-muziek met het Estudiantina Ensemble!

Cubaans trio

Ontsnap naar de warme, zwoele avonden van Cuba met ons getalenteerde trio! Twee virtuoze gitaristen en een meesterlijke percussionist nemen je mee op een muzikale reis vol passie en nostalgie. Onze driekoppige zang harmonieert prachtig en brengt de gouden klassiekers van het oude Cuba tot leven.

Laat je meeslepen door de ritmische klanken en melodieuze gitaarspel, terwijl de authentieke percussie je laat swingen. Perfect voor een zwoele zomeravond, een sfeervol evenement of gewoon om even weg te dromen. Beleef het Cuba, puur en onvervalst. 

Cubaanse band

Laat je meeslepen door de opzwepende klanken van onze Cubaanse band! Met zeven getalenteerde muzikanten brengen ze de authentieke Cubaanse muziek rechtstreeks naar jouw evenement. Van levendige salsa tot meeslepende nummers, zij brengen de warmte en ritmes van Cuba naar elk optreden. Boek hun nu en laat je betoveren door de passie en energie!

Salsa, Bolero, Latijns- Amerikaans Folk en Latin Jazz

Het is een swingende, energieke band die vrij beweegt binnen de genres Salsa, Bolero, Latijns-Amerikaanse Folk en Latin Jazz. Ze gebruiken hun eigen arrangementen en door de diversiteit van de bandleden mengen ze het geluid van typische folkloristische instrumenten met meer moderne ritmes. Op deze manier creëren ze hun eigen unieke en bijzondere geluid voor fans die graag naar goede muziek luisteren en voor dansliefhebbers. Dankzij deze speciale stijl zijn ze geschikt om op te treden bij salsafeesten maar ook op grotere festivalpodia zoals Latin Jazz of World Music.

Latin Jazz band

Het is altijd opwindend om te zien hoe getalenteerde muzikanten hun krachten bundelen en iets unieks creëren. Met zo’n diverse achtergrond en ervaring belooft het optreden van The Fours een echt energieke en funky ervaring te zijn. Ik hoop dat ze veel succes hebben en dat hun muziek een groot publiek bereikt. Bedankt voor het delen!

Cubaanse zangeres

“Dos Gardenias” is een klassiek nummer in de Latijns-Amerikaanse muziekwereld, oorspronkelijk uitgevoerd door de legendarische Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer. Het nummer is een romantische bolero die de liefde bezingt, met teksten over twee tuinrozen die symbool staan voor een gepassioneerde liefdesrelatie. Deze zangeres brengt de emotie van het nummer tot leven met haar warme stem, terwijl de gitaar de melodieën begeleidt met subtiele akkoorden en ritmes. Haar stem betoverend sfeer die het hart raakt en de geest verheft, en ze brengt een eerbetoon aan de rijke tradities van de Latijns-Amerikaanse muziek.

Salsa, Merenque, Mexicaanse, Antiliaans, Calypso

Deze veelzijdige band brengt Caribische muziek die voor iedereen toegankelijk is: swingende Salsa, Merengue, Mexicaanse, Antilliaanse, Calypso en nog veel meer! Het is heerlijk dansen op de Cubaanse of L.A. Salsa-stijl die ze tot leven brengen. Ze zijn ook beschikbaar als akoestisch duo of trio, waardoor ze de perfecte sfeer kunnen creëren voor intieme optredens. Met hun brede repertoire en aanstekelijke ritmes zorgen ze ervoor dat elke gelegenheid een feest wordt!

 
 
 

Mariachi band

Deze Mariachi band is samengesteld uit getalenteerde Mexicaanse muzikanten, met de traditionele instrumenten zoals gitaar, trompet, bas, en viool. De groep brengt een breed scala aan Mexicaanse muziek, waaronder authentieke sones, rancheras en klassieke boleros, allemaal verrijkt met hun eigen improvisaties. In Nederland hebben ze een podium gevonden om de Mexicaanse muzikale traditie te behouden en internationaal te verspreiden. Met hun gepassioneerde optredens brengen ze de rijke cultuur en de hartstochtelijke klanken van Mexico tot leven, waarbij ze zowel het hart als de ziel van hun publiek weten te raken.

Latin

Stap binnen in de zwoele wereld van de zomer met de zinderende Latin klanken! Deze band bewijst dat kwaliteitsmuziek ook feestmuziek kan zijn. Al meer dan 25 jaar zijn ze toonaangevend op het gebied van Latin en Mediterrane wereldmuziek in Nederland. Met een heerlijke mix van Spaanse, Italiaanse en Zuid-Amerikaanse muziek is deze band voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om festivals, theaters of andere grotere podia, zij weten van ieder feest een spetterende fiësta te maken.

Onder leiding van een virtuoze gitarist, die met zijn prachtige, rauwe zang en de nodige dosis humor de interactie met het publiek niet schuwt, brengt het gezelschap een repertoire dat iedereen zal aanspreken. Ze zijn bij uitstek geschikt voor grotere podia, bruiloften, bedrijfsfeesten, festivals en themafeesten. Met muziek van The Gipsy Kings, The Buena Vista Social Club en nog veel meer, is deze samenstelling dé belichaming van zomerse vreugde en opwinding!

Meer informatie

Meteen boeken?