Steelband

Onze steelbands

Steelband

De slagwerkgroep van het Nederlands Politie Orkest bestaat uit vijftien toegewijde muzikanten, allen werkzaam bij de politie. Zij lopen voorop tijdens belangrijke evenementen zoals Prinsjesdag, Veteranendag en de Nijmeegse Vierdaagse wanneer het volledige Nederlands Politie Orkest deelneemt.

Deze slagwerkgroep bespeelt op maat gemaakte instrumenten: vijf diepe paradetrommen, vijf platte snaredrums, twee cymbalen en drie basedrums. Naast hun optredens met het volledige orkest, verzorgt de slagwerkgroep ook zelfstandige optredens. Dan wordt het instrumentarium uitgebreid met vier concert toms, twee bongo sets, drie cymbals en diverse effectinstrumenten.

De slagwerkers hebben een bijzondere dubbelrol binnen het Nederlands Politie Orkest, aangezien zij ook spelen in de Nederlandse Politie Steelband.

Kom en ervaar de indrukwekkende ritmes en klanken van onze slagwerkgroep tijdens hun optredens!

Steelband

Onze steelband is een complete en veelzijdige band, met alle variaties van steeldrums die zorgen voor een unieke muzikale ervaring. De melodie wordt gespeeld op de tenor, een enkele pan met een rijkdom aan hoge noten, met een bereik van ongeveer 2½ tot 3 octaven. De tweede stem komt tot leven op de double tenor en de guitar. De guitar is een enkele pan met een beperkt bereik en wordt ook gebruikt om akkoorden te spelen. De double tenor, bestaande uit twee vaten, voegt iets lagere tonen toe.

Daarnaast hebben we de double second, vergelijkbaar met de double tenor, maar meer gebruikt voor begeleiding met akkoorden en levendige loopjes. De cello, die uit drie pannen bestaat, speelt de lage tonen en voegt veelal akkoorden en begeleidende melodieën toe. Voor de allerlaagste tonen hebben we de bas, bestaande uit zes olievaten, met een bereik van anderhalf octaaf. Dit geheel wordt ritmisch ondersteund door een drumstel, dat het ritme en tempo in onze nummers bepaalt.

Samen creëren deze instrumenten een rijke en dynamische klank die het publiek zal betoveren. Kom en ervaar de magie van onze steelband!

Steelband

Onze steelband biedt een flexibele bezetting van 1 tot 4 personen en brengt heerlijke muziek die perfect is voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een intiem feestje, een levendig festival, of een sfeervolle achtergrond tijdens een evenement, onze steelband zorgt voor de juiste ambiance. Laat u betoveren door de warme, tropische klanken die elke locatie omtoveren tot een feestelijke plek.

Boek ons en maak uw evenement onvergetelijk met de sprankelende muziek van onze steelband!

Steelband

Onze steelband, aangevuld met diverse percussie-instrumenten, brengt een onweerstaanbare Caribische sound die elke gelegenheid opvrolijkt. Met een bezetting van 8 personen creëren we een levendige en sfeervolle muzikale ervaring. Perfect voor feesten, festivals, en evenementen waar een zomerse, exotische sfeer gewenst is. Laat u meevoeren op de ritmische golven van onze betoverende steelband en geniet van de heerlijke Caribische klanken!

Boek ons nu voor een onvergetelijk muzikaal avontuur!

Meer informatie

Meteen boeken?